Salduvės progimnazija
K. Kalinausko g. 19,
Šiauliai LT 76281
Tel. (8 41) 433 861
Direktorius
+370 674 56620
Raštinė
salduves@salduve.lt

,,Erasmus+” KA1 kursai ,,A Clasroom with a Door to the World’’

Pradžia / Nuotraukų galerija / 2019-2020 m.m. / 2020-01 veiklos / ,,Erasmus+” KA1 kursai ,,A Clasroom with a Door to the World’’
2020 m. sausio 6-16 d.
,,Erasmus+” KA1 kursai ,,A Clasroom with a Door to the World’’
 
Sausio 6-16 dienomis Gvadelupėje (Prancūzija) vyksta „Erasmus+’’ KA1 projekto kursai „Klasė su vaizdu į pasaulį”, kuriuose dalyvauja progimnazijos vadovės. Kursų tikslas – įgalinti mokyklas atsižvelgti į tokius naujus reiškinius kaip švietimo internacionalizavimas ir remti lanksčių mokymosi būdų, atitinkančių besimokančiųjų poreikius ir tikslus, kūrimą.
 
Pirmoji kursų diena skirta susipažinti su salos istorija, kultūra, analizuojant realias tautos patirtis diskutuoti apie balansą tarp internacionalizmo ir nacionalinio identiteto. Dalyvaujant aktyviuose užsiėmimuose ieškota būdų, kaip ugdant mokinius stiprinti jų nacionalinį tapatumą per savęs pažinimą ir ugdyti pagarbą kitoms kultūroms, kurių pažinimas leidžia geriau suvokti save.
 
Antrąją kursų dieną, tęsiant nacionalinio identiteto ir internacionalizmo temą, lankytasi Gvadelupės memorialiniame vergovės istorijos muziejuje. Kolumbo atradimus siekianti salos istorija, muziejuje esantys artefaktai paskatino diskutuoti apie laisvo ir atsakingo žmogaus, kuris gerbia kitų žmonių asmeninę laisvę, ugdymą.
NEĮGALIESIEMS