Kviečiu visus įamžinti savo gražiausio kalėdinio sausainio kūrimą
Pagaminai, papuošei, nufotografavai ir kartu su receptu atsiuntei nuotrauką
į e paštą: rozdiva@gmail.com per nurodytą laikotarpį 2016 m. gruodžio 12-20 d.
Rinksime gražiausią, spalvingiausią, tradiciškiausią ir kitokį – niausią sausainį!
Vertinamos įvairiausios sausainio kepimo formos, aplinkybės, kompanijos, nes tikslas vienas –
RUOŠIAMĖS GRAŽIAUSIOMS METŲ ŠVENTĖMS ŠEIMAI IR BENDRUOMENEI – ŠV. KALĖDOMS!
Grožio konkurso dalyvius – sausainius – bus galima pamatyti mokyklos tinklapyje.
Sekite informaciją
Receptas
Sviestas 200 g tinka ir margarinas
Cukrus 225 g „Panevėžio Plius“
Sirupas 280 ml „Dansukker“ auksaspalvio
Kiaušiniai 2 vnt. 1 – didelis – tešlai ir 1 – baltymas – glajui
Gvazdikėliai 2 arbat. š. maltų
Imbieras 1 arbat. š. maltų
Cinamonas 1 arbat. š. malto
Soda 1 arbat. š. 1,5 – valgomosios
Miltai 480 g kvietinių
Miltelinis cukrus 240 g
„Dansukker“ cukraus miltelių – glajui
Kaip gaminti
- Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
- Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
- Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.
Receptas DANSUKKER